Gratis verzending Alleen beschikbaar voor vandaag!
Gratis verzending Alleen beschikbaar voor vandaag!

News Detail

De horloge trends van 2019

De horloge trends van 2019

Aangezien we nog steeds in 2019 zitten en het nog wel even duurt voordat het 2020 is, zijn wij van mening dat we de horloge trends van 2019 nog wel even op een rij mogen zetten. Dus voor de stylish guys and gals onder jullie die nog niet precies weten wat de trends zijn, hier een overzicht. Enjoy!

 

  1. Retro vibes

In 2019 zijn veel horlogemerken op de retro tour gegaan. Retro/vintage is weer helemaal in en voorlopig gaan ze ook nog niet weg. De merken hebben vooral inspiratie gehaald uit de jaren 50, 60 en 70. Zo is te zien dat veel heren- en dameshorloges voorzien zijn van dunnere, elegante horlogebanden en een klassiek uurwerk. Daarnaast hoeft een horloge met een vintage feel niet veel geld te kosten, zoals deze beauty.

  1. Horloges met mesh

In het verlengde met de retro trend komt ook de mesh horlogeband weer helemaal terug. Deze horloges zijn gemaakt van geweven staal. De geweven stalen horlogebanden geven een klassieke uitstraling aan het horloge. Een voordeel van mesh horloges is dat ze prettig te dragen zijn bij warme weersomstandigheden en zijn makkelijk schoon te houden.

Op zoek naar een mooie mesh horloge?

 

  1. Blue is the new black 

Nee we hebben het niet over een nieuwe serie op Netflix, maar de kleur blauw is de afgelopen jaren flink in opkomst in de horloge markt. Steeds meer horlogemerken kiezen voor een blauw uurwerk en/of een blauw horlogeband, in combinatie met een zwart of zilverkleurig metaal. Verschillende tinten blauw vestigt zich stevig naast de tijdloze zwarte en witte varianten.

 

  1. Minimalisme

‘Less is more’ is al jaren een leidraad in de wereld van design. Dit motto is de afgelopen jaren ook goed terug te zien in horloges. Minimalistische simpliciteit voert de boventoon in 2019. Eenvoud in de vorm van uurwerken met dunnere horlogebanden. Anckor volgt met het assortiment duidelijk de trends van dit moment. De trend ‘minimalisme’ zou zeker nog wel een aantal jaar blijven. 

 

    5. Klein maar fijn

Na jaren het motto ‘the bigger the better’ te hebben gehanteerd, is de trend verschoven naar kleinere modellen met smallere dimensies. Men heeft nu liever een horloge met een diameter tussen de 39 en 42 millimeter.


Schrijf een comment

Comments worden eerst bekeken voor ze worden gepost

Comment are moderated